Spring til indhold
Forside » Vælg en uddannelse du er interesseret i

Vælg en uddannelse du er interesseret i

Når du skal finde den rette uddannelse, kan det være en rigtig god idé at lytte til dig selv og dine egne ønsker, så du er sikker på at komme ind på en uddannelse, som du rent faktisk har interesse i. Så bliver det også meget nemmere for dig at klare dig godt og gennemføre din uddannelse.

Du kan sagtens vælge om

Ender du med at komme ind på en uddannelse, som bare ikke fungerer for dig, og som du ikke kan se dig selv gennemføre, skal du ikke være bange for at stoppe og melde dig ind på en anden uddannelse i stedet for. Der er rigtig mange, der ikke lige får startet på den rette uddannelse i første forsøg. Men du kan kun blive klogere på det ved at prøve dig frem. Og nogle gange skal der et forkert valg til for at finde den rette hylde for dig.

Mange spændende uddannelser

En af de gode ting ved at bo i Danmark er jo, at der er rigtig mange gode muligheder for at få en god og spændende uddannelser. Der er mange former for både gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser, så der burde være gode muligheder for at finde et studie, der er perfekt for dig. Har du ikke allerede undersøgt dine muligheder, kan det være en god idé at klikke dig ind på en side som UG, hvor du kan finde alle uddannelser i Danmark, som du kan læse nærmere om derinde.

Husk at ansøge inden fristen

Når du skal søge ind på en uddannelse, er der tit en ansøgningsfrist, som du skal være opmærksom på. Du kan altid se, hvornår ansøgningsfristen udløber, når du læser om den enkelte uddannelse. Og det er også godt at være opmærksom på, at der er mange uddannelser, der har start to gange om året – både om sommeren og om vinteren.

Og kommer du ikke ind om sommeren, kan du jo altid søge ind igen den følgende vinter. Der er intet, der stopper dig i at søge ind flere gange, hvis du ikke lige kommer ind i første hug.

Sådan benytter du procentregning.