Spring til indhold
Forside » Dette skal du være opmærksom på inden du flyver med helikopter

Dette skal du være opmærksom på inden du flyver med helikopter

En helikoptertur er en forunderlig oplevelse hvor du får mulighed for at se det pulserende byliv fra flere meter højde. Når man flyver så højt oppe i luften, er der dog en række sikkerhedsregler som man bør være bevidst om forinden. Overvejer du derfor en helikoptertur inden for den nærmeste fremtid, bør du læse med her.

Der findes mange forskellige selskaber der tilbyder helikopterflyvning over alt fra Aalborg til Aarhus og København. Her kan det være en fordel at vælge et selskab som er bekendte med det område du ønsker at flyve over. Du kan læse mere om helikopterflyvning over Aalborg her.

Tjek sikkerheden

Generelt er der nogle sikkerhedsregler der gør sig gældende når man flyver med helikopter. Blandt andet er det værd at undersøge hvilken type og model af helikopter der flyves med, for derved at sikre, at der er tale om høj driftsikkerhed og komfort. Yderligere er det væsentligt at finde en udbyder hvor piloterne er erfarne. Her kan man oftest gå ind på trustpilot eller andre anmeldelsessider for at undersøge tidligere besøgendes oplevelse.

Undersøg vejrforholdene

For at opnå den bedste udsigt og sikre en behagelig flyvetur, er det vigtigt at have øje for vejret. Vejrforholdene er nemlig yderst afgørende for flyveturen. Dette kan tjekkes inde på dmi.dk, hvor du finder alt om lufttryk, nedbør og vind.

Åben / privat helikoptertur

Der udbydes oftest to forskellige former for helikopterflyvning. Ved åben rundflyvning deler man oplevelsen med øvrige passagerer, hvor ruten i de fleste tilfælde er forudbestemt. Denne tur varierer mellem alt fra 10-20 min, men kendetegnes ved at være kortere. Ønsker man en længere helikoptertur, kan man i stedet vælge en privat flyvning, hvor man også selv kan have indflydelse på ruten og hvilke passagerer der skal med. Denne form er dog dyrere, og man skal derfor afgøre hvilke behov og krav man ønsker opfyld på helikopterturen.