Spring til indhold
Forside » Derfor er matematik godt at lære

Derfor er matematik godt at lære

Der er mange fag i skolen som ikke alle kommer til at få brug for senere i livet. Nødvendigheden af fag som tysk, geografi og hjemkundskab kan diskuteres. Matematik er derimod et af de fag der kan bruges af de fleste til mange henseender, både på arbejde og i hverdagen. Læs med her og lær hvorfor matematik er godt at lære.

Du har muligvis stået i situationen før – du står foran køleskabet i Netto og forsøger at vurdere hvilken yoghurt der er mest økonomisk at købe. Den ene karton indeholder mere end den anden og du har to forskellige priser foran dig. Hvordan kommer du frem til det mere økonomiske valg? Det gør du ved at regne dig frem. Det er blot et eksempel på hvordan matematik kan bruges i hverdagen.

Matematik i fodbold

Der er muligvis ikke meget matematik i selve fodboldspillet, men for – for eksempel – at regne sig frem til hvilket hold der er topscorer i en liga, så er det godt at have basale matematikfærdigheder. Hvis man vil slippe for at bruge sin matematik og i stedet få leveret fodboldnyheder på et selvfad, kan man heldigvis også få det her.

Matematik på gaden

Matematik kan også bruges på gaden – helt bogstaveligt når fliser og sten skal lægges, er det nødvendigt at vide for eksempel hvor mange chaussesten der skal gå på et specifikt opmålt belægningsområde. Generelt, er der mange arbejdsområder og felter der indirekte eller direkte har med tal, mål eller statistikker at gøre.

Så selvom det kan føles unødvendigt når man sidder på skolebænken og skal udregne ligninger, så kan de matematiske færdigheder altså vise sig at være gavnlige senere i livet, både i hverdagen og potentielt også i hverdagslivet. Matematik er også med til at udvikle logisk tænkning – så selvom man ikke direkte har med tal at gøre, kan man få gavn af den logiske tænkning.